Linser

Kund hos oss?

Du som är kontaktlinskund hos oss kan beställa nya linser direkt här via hemsidan. Detta gäller dig som har gjort syntest under det senaste året och är i behov av flera linser.

Ny kund? Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt lins.

Bättre kontaktlinser

Utvecklingen har gått framåt med stora steg under de senaste fem åren, vilket innebär att du kan få betydligt bättre komfort med dagens kontaktlinser i silikonmaterial jämfört med den äldre sortens linser.

Med silikonmaterial i linserna får man bättre syresättning i ögat, vilket ger en behagligare känsla och mindre röda ögon.

Kontaktlinser - ett bra komplement eller alternativ till glasögon

Utvecklingen av linser går mycket snabbt och jämfört med för några år sedan så är prestandan mycket bättre nu. Tiden då man fick “nöja sig” med skaplig syn om man hade ett speciellt brytningsfel är förbi.

Komforten är viktig! Linsen ska sitta skönt och ge dig friheten att slippa använda glasögon, men ändå kunna se bra. I bästa fall känner du inte av dina kontaktlinser alls.

Vi rekommenderar att du gör en årlig synundersökning för att vara säker på att dina ögon mår bra samt att du har bästa styrkan på dina linser.

Man kan inte överföra ett testresultat från en synundersökning för glasögon direkt till kontaktlinser, eftersom man mäter på två olika sätt.

Nattlinser

Vad är nattlinser?

Med nattlinser kan du se bra hela dagen utan glasögon eller kontaktlinser. Ortho-K innebär att du har en hård lins som välver över hornhinnan och skapar ett vakuum som omformar din hornhinna när du sover.

Så fungerar det

Linsen omformar ögats hornhinna medan du sover och resultatet blir att du har skarp syn dagen efter när du vaknar.

De är snabbverkande och man kan märka en markant skillnad redan efter en natt eller två. Det tar i regel upp till 1-2 veckor innan full verkan uppnås. Du klarar en hel dag utan glasögon eller linser, minst 16 timmar men grundregeln är att ju lägre styrka, desto längre effekt.

Korrektion med ortokeratologi ger till skillnad från operation inte någon bestående förändring. Om du slutar använda linserna åtgår din syn till ursprungsläget. Nattlinser och operation ger dock likartat resultat, dvs en skarp syn utan vare sig glasögon eller kontaktlinser.

Korrektion med ortokeratologi* ger till skillnad från operation inte någon bestående förändring. Om du slutar använda linserna åtgår din syn till ursprungsläget. Nattlinser och operation ger dock likartat resultat, dvs en skarp syn utan vare sig glasögon eller kontaktlinser.

Nattlinser kan korrigera närsynthet upp till -5,50 D. Ca 75 % av alla närsynta finns i denna kategori. Linserna kan även korrigera brytningsfel upp till -2,5 D och lässtyrka upp till +1,75 D.

Den ortokeratologiska processen är reversibel. Det betyder att när du slutar använda nattlinserna återgår hornhinnan snabbt till sin naturliga form.

Behöver du hjälp med kontaktlinser?

Kontakta oss gärna!

Beställ dina linser här!